"Лудогорец" стъпи на краката си и удари турския гранд "Фенербахче" с 2:0 в паметна вечер за клуба в двубой от Лигата на конференциите в Разград.

Якуб Пьотровски откри със страхотен удар от около 25 метра в 18-ата минута, а в добавеното време Руан Секо довърши "фенерите".

"Орлите" са трети в групата с 6 точки от четири мача, като прекъснаха серия от две поражения на чужд терен. Лидер е "Фенербахче" с 9 т., втори е датският "Нордселанд" със 7 т. Последното място е за "Спартак" (Търнава) - 1 т.

На "Лудогорец" предстои гостуване в Словакия и домакинство на "Нордселанд", който направи 1:1 със "Спартак" у дома, а този резултат също е в полза на последния ни представител в евротурнирите. Шансовете за едно от първите две места са живи.

Това е първа европейска победа за Георги Дерменджиев, откакто се завърна в Разград.

"Лудогорец" има от какво да е доволен в мача срещу "Фенербахче", допуснал едва втората си загуба през сезона във всички турнири. Съперникът бе в серия от 19 поредни победи, но рейдът му приключи в Разград.

Истанбулският тим изглежда бе подценил срещата, но това си остава за негова сметка. А след равностойни първи минути, в които противникът все пак демонстрираше голямо самочувствие, Пьотровски изненада хърватския национал Доминик Ливакович с "тупалка" отдалеч - 1:0.

Стражът спаси отбора си малко преди почивката, отразявайки удари в две ситуации на Бърнард Текпетей, който за пореден път в турнирите изигра много силен мач.

В началото второто полувреме "Фенербахче" опита да върне гола. Бившата звезда на английската Висша лига Миши Батшуай пробва вратаря Симон Слуга, като и напречната греда спаси "зелените" малко след това.

Нататък "Лудогорец" се представи отлично в защита, бе компактен, не пропускаше и да контраатакува. При такава акция падна и попадението на Секо, който влезе от скамейката. Докато ако изключим първите минути след антракта, гостите не стигнаха до чисти голови възможности.