Напрегнатите хора на "Позитано" да пият чай и да се успокоят.

Това призова неуспялата кандидатка за кмет на София Ваня Григорова пред "Нова телевизия".

"Не съм конкурент на Корнелия Нинова. Призовавам хората, които са се напрегнали на "Позитано", да пият чай и да се успокоят", каза тя и поясни, че нов политически проект не е на дневен ред. "Ползотворно и ефективно е да има ляво обединение. Лявото пространство да не е раздробено, очевидно е, че това е успешна формула, но дали ще се случи и кой ще го направи не мога да кажа".

Искаме съмненията в изборните резултати да бъдат изчистени. Утре ще внесем жалба относно решението на Административен съд София, който отхвърли искането, с което се оспорват резултатите, посочи Ваня Григорова.

Григорова коментира изказванията на Атанас Зафиров от БСП, в които той я обвини, че обижда и неглижира усилията на членовете и симпатизантите на социалистите, като вместо това говори само за себе си.

"Г-н Зафиров нека си прави сметката кой е бил моторът на цялата кампания. БСП се включва в армията, която ме напада от страна на ПП и ДБ. Не мога да си го обясня, те трябва да кажат в каква задкулисна сглобка са попаднали. Зафиров очевидно е решил да напада кандидата, който е ѝ на БСП-София. Нека си оправят партийните проблеми и да не ме замесват", каза Григорова.

Тя припомни, че на парламентарните избори в София БСП е получила 36 000 гласа, а за Григорова на първи тур са гласували 80 000 души, а на втория - 170 000.