"Берое" удари "Левски" в мач от 15-ия кръг на Първа лига - 2:1 в Стара Загора. В предишния рунд старозагорци биха друг тим с претенции за призово класиране - "Локомотив" (Пловдив), при това на "Лаута".

Джани Политано откри в 4-ата минута, а в 45-ата Кристиан Димитров изравни. По-късно обаче двубоят завърши лошо за защитника. В 73-тата той сбърка, пасът му бе пресречен от Леандро Годой и той преодоля Николай Михайлов за 2:1.

"Беройци" са осми и с добър шанс за топ 6. "Сините" заемат четвъртото място - на 3 т. от третия ЦСКА-София, който по-рано днес завърши 0:0 с "Арда". Начело е "Черно море", който е с мач повече и 3 т. пред "червените". "Лудогорец" приема "Хебър" в неделя и е пети, но с 3 мача по-малко.

"Берое" записа първа победа над "Левски" от близо 3 години.

След гола на домакините, гостите постепенно поеха инициативата и логично стигнаха до равенство след разбъркване в наказателното поле.

"Левски" имаше превъзходство през втората част. Те имаха няколко ситуации, открили се пред Цунами, Рикардиньо, Фадига... 

Допуснаха обаче грешка и беройци ги наказаха, а до края резултатът остана непроменен. Най-добрата възможност имаше Цунами с глава, но топката премина край рамката.