"Левски" нанесе първа загуба на "Черно море" този сезон - 1:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига, игран на ст. "Георги Аспарухов". Джавад Ел Джемили реализира ефектен гол в 57-ата минута, а от 22-ата гостите играха с човек по-малко заради директен червен картон на зашитника Влатко Дробаров.

"Моряците" са втори в класирането с 29 точки, а "сините" са четвърти с 26 т. Все още води "Локомотив" (Пловдив) с 30 т. "Левски" и третият ЦСКА-София (28 т.) са с мач по-малко. "Лудогорец" е пети с 24 т. (два мача по-малко).

В първите минути двата съперника размениха по една голова възможност. На вратата на домакините започна Николай Михайлов - за сметка на направилия грешки напоследък Пламен Андреев, който получи почивка.

Първият решителен момент настъпи в 22-та минута. "Сините" отнеха топката при преса в половината на "Черно море" и Джевад Ел Джемили си я поведе, за да се откъсне сам срещу национала Иван Дюлгеров. Влатко Дробаров обаче направи грубо нарушение в глезена на испанския халф и бе изгонен от Никола Попов след преглед на ВАР, като първоначално картонът бе жълт.

"Черно море" се затвори дълбоко в половината си и удържа натиска на домакините до полувремето. "Сините" успяха да стигнат до опасен удар на Жереми Петрис, който обаче бе избит от Даниел Димов. 

В 57-ата минута добре групираните "моряци" рухнаха. Ел Джемили получи топката малко след центъра, напредна към наказателното поле и стреля по диагонал от около 20 метра - 1:0, като топката може би изненада Дюлгеров, удари се в напречната греда и влетя в мрежата. Тук много от интригата приключи.

Варненци все пак отговориха моментално и получиха статично положение фронтално срещу вратата, но Тейшейра уцели Асен Митков на стената.

Левски стигна до още едно добро положение чрез Уелтън, чийто удар от близко разстояние бе блокиран от Дюлгеров с тяло. Така "Левски" спечели и направи битката в челото още по-интересна.

"Арда" изпусна "Лудогорец" в Кърджали

В последния мач от рудна "Арда" и "Лудогорец" направиха 0:0, но двубоят бе интересен и непредсказуем до края, като всеки от съперниците можеше да вземе трите точки.

Шампионите са пети с 24 точки - на шест от върха, но и с два мача по-малко от водача Локо (Пловдив). "Арда" има 23 т. Гостите първи можеха да вкарат гол в началото, но малко преди края видяха как Ел Мами Тетах тресна греда при пробив отдясно и техничен удар.

Преди това с гола се размина Пламен Крачунов за "Арда", както и Спас Делев за "Лудогорец".

Локо (Пловдив) пак се провали, ЦСКА-София обърна "Пирин" в края

Кръгът предложи интересни резултати и развои. Лидерът "Локомотив" (Пловдив) не спечели в четвърти пореден кръг - нещо повече, загуби на "Лаута", 1:2 от "Берое". Вини Трибуле откри за гостите в 29-ата, а Сантиаго Годой в 43-тата удвои.

"Смърфовете" вкараха в добавеното време чрез Димитър Илиев. В самия край той пропусна шанс за 2:2.

ЦСКА-София се измъчи в Благоевград, но все пак стигна до победа с 2:1 с обрат. Иван Тасев зарадва феновете на "орлетата" в 45-ата. Този път трите точки на ЦСКА-София донесе Матиас Фаетон, който бе длъжник от началото на сезона.

В края на мача домакините показаха признаци на умора и "червените" се възползваха. Фаетон изравни в 79-ата, а веднага от центъра изработи победен гол на Джонатан Линдсет - 2:1 в 80-ата.

"Хебър" измъкна 1:0 от "Славия" в Пазарджик. Георги Вълчев вкара от дузпа в добавеното време на мача, тя бе бита отново, след като ветеренът Георги Петков изби първия удар. Съдията прецени, че Петков е скочил по-рано.

"Локовотив" (София) и ЦСКА 1948 направиха безлично 0:0. А голеадата на кръга принадлежи на срещата "Ботев" (Враца) - "Ботев" (Пловдив), завършила 5:3 за "канарчетата".