ЦСКА-София най-после се разигра и отнесе хитовия доскоро тим на "Берое", съставен предимно аржентинци - 3:0 в Стара Загора, в мач от осмия кръг на Първа лига. Головете реализираха Дюкенс Назон, Тобиас Хайнц (преди почивката, като попадението на норвежеца бе пореден шедьовър) и Джонатан Линдсет.

"Червените" направиха два запомнящи се жеста. Преди мача те излязоха със специално изработени тениски с лика на бившия национал Петър Хубчев, който се бори с тежка болест. Това съобщи Стилян Петров по-рано тази седмица, а на фланелките беше изписано "С теб сме, ще победиш". Хубчев е бивш треньор на "Берое", "Левски", националния ни отбор и т.н.

ЦСКА-София почете паметта на детето от Русе, което почина преди няколко дни заради мълния, ударила внезапно на тренировка на "Дунав". Момчето е било привърженик на "червените". Те поставиха фланелка с неговото име и номер 10 на резервната си скамейка. 

Гостите бяха значително по-активни в самото начало и в рамките на само две минути достигнаха до две решителни попадения. В 18-ата минута Тобиас Хайнц центрира от ъглов удар и Амос Юга спря топката на Дюкенс Назон, който с платен удар вкара в мрежата.

Само две минути след това ЦСКА-София реализира втори гол. Тобиас Хайнц стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в напречната греда и падна зад голлинията за ново брилянтно изпълнение на халфа.

Гостите направиха още няколко опасни атаки, с които застрашиха "Берое". В добавеното време на първата част можеха да отбележат и трети гол. Майкъл Естрада игра с глава след центриране в наказателното поле, но ударът му не бе добър.

Секунди след това "Берое" пропусна изгоден шанс да се върне в двубоя. Франсиско Политано стреля по посока вратата на столичани, но Бусато изби.

След почивката ЦСКА-София отново имаше превъзходство. В 54-ата минута  Майкъл Естрада излезе сам срещу вратаря, шутира, но Родриго Ачинели спаси.

В 63-тата "червените" направиха постепенна атака, а топката достигна до Тобиас Хайнц, който я продължи към Линдсет - 3:0.

"Берое" има 13 точки на четвърто място, докато ЦСКА-София е с 12 на шеста позиция, но има един изигран двубой по-малко.