Княгиня Калина се яви в Областната дирекция на МВР - София, за да ѝ бъде повдигнато обвинение, но отказа коментар за медиите.

Калина Сакскобургготска беше призована отново да се яви днес в полицията, където да ѝ бъде повдигнато обвинение за шофиране с над 1,2 промила.

Това е втори опит, след като предявяването на обвинението ѝ за каране в нетрезво състояние преди дни беше отложено.

Причината - ангажираният от нея адвокат бил в чужбина и поискала друг ден за явяване.

Княгиня Калина трябва да бъде привлечена като обвиняема, след като удари стълб на бариера с колата си при паркиране в курорта Боровец. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница.

Както съобщи и прокуратурата - по случая тече бързо производство.

Вчера в Рилския манастир Симеон Саксобургготски за първи път коментира случая с дъщеря му. Той каза, че всички са равни под закона, както и че от нещо дребно е направен голям въпрос.

Княгиня Калина също присъства на панихидата за смъртта на цар Борис Трети вчера, но запази мълчание.

Ето и оригиналното съобщение на прокуратурата от днес:

На обвиняема за шофиране след употреба на алкохол в к.к. „Боровец“ е предявено постановление за привличане към наказателна отговорност

Във връзка с високия медиен интерес Районна прокуратура – Самоков информира:

Днес, 29.08.2023 г., на К.С. е предявено постановление за привличане към наказателна отговорност на прокурор от Районна прокуратура – Самоков за извършено от нея престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

В хода на разследването по образуваното бързо производство е установено, че около 15,00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в к.к. „Боровец“, община Самоков, обвиняемата К.С. шофирала лек автомобил, м. „Сузуки“. При тестване на водача за употреба на алкохол, техническото средство отчело 1,5 промила.

За предявяването на постановлението за привличане в качеството й на обвиняема К.С. се явила със защитника си днес в Областната дирекция на МВР. Взета й мярка за неотклонение „подписка“.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.