Служителка на резиденция "Царска Бистрица" тъпчела Калина Сакскобургготска с кисело мляко през цялото време след катастрофата. Донесла ѝ между 6 и 8 кофички. Това твърди пред Нова тв свидетел на инцидента.

В събота дъщерята на бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски беше хваната с над 1,5 промила алкохол в кръвта след като блъсна бариера на хотел в Боровец. Тя е отказала да даде кръвна проба след инцидента. Вчера служителка в „Царска Бистрица”, която е била в колата с Калина, разказа своята версия, че служители на хотела са били груби с Калина непосредствено след удара в бариерата.

Наемателят на хотела, на чийто паркинг се случва катастрофата, подава сигнал до полицията. Обадили му се негови служители, че жена се е ударила два пъти в бариерата и в кашпата и се е опитала да избяга.

„Тя беше боса и се разхождаше така по паркинга. Говореше си сама. Нямаше документи. Не знаела как се казва, би трябвало да има ЕГН, но не помнела кое е”, твърди мъжът по Нова тв. 

Според наемателя на хотела агресията идвала точно от участничката в пътния инцидент. След катастрофата тя подгонила негов служител и го ударила с телефона си три пъти по скулата.

На мястото на удара минути по-рано е имало мъж. По щастливо стечение на обстоятелствата го спасява.

"Съжалява, когато човек направи грешка, няма как да не се поправи, да не съжалява. Разтревожена беше, притеснена, и тя е човек". Това каза пред телевизията Величка Петрова, служител в двореца „Царска Бистрица“, която е била в колата с княгиня Калина по време на инцидента.

Петрова разказва, че колата се блъснала в бариерата, когато "афектиран господин, който беше там, със сила дръпна врата, извади ключа, вероятно при вземане на ключа леко са я наранили". 

"Слязохме от колата, дойдоха полицейските служители и започна разпитът", посочи още тя.

Петрова подчерта, че не може да каже дали дъщерята на Симеон Сакскобургготски е употребила алкохол преди да се качи на автомобила. 

"Придружавам княгиня Калина до Боровец, до Самоков, вие разбирате, че аз не съм на тяхната маса, не знам какво ядат и пият", каза още служителката. 

Районната прокуратура в Самоков вече повдигна обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние. За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв. Възможно е да ѝ бъде повдигнато още едно обвинение за нанасяне на материални щети.