Калина Сакскобургготска е наела адвокат от известна софийска кантора. Защитничката обаче уведомила разследващия полицай, че в момента се намира в чужбина и иска друг ден, в който двете да се явят за повдигане на обвинение на Калина. Подобни отлагания са честа адвокатска практика, отбелязва БНТ.

Дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски бе призована да се яви днес, за да ѝ се предяви обвинение за причинената от нея лека катастрофа в събота. При направен тест с дрегер след инцидента бяха отчетени 1,5 промила алкохол. Сакскобургготска обаче отказа да даде кръвна проба. Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Колата се оказа на юридическо лице. Днес не се явиха нито тя, нито неин адвокат.

Очакванията са обвинението срещу Сакскобургготска да бъде повдигнато следващата седмица. 

След инцидента, при който Калина налетя на бариера на хотел в "Боровец", се чуха различни версии за случилото се. Собственикът на хотела разказа как служителка на "Царска Бистрица" "тъпчела" "княгинята" с кисели млека. Самата служителка обясни, че дъщерята на бившия премиер не била яла и ѝ донесла една кофичка. Тя обвини в грубост в управата на хотела. Същевременно обясни, че Калина много съжалявала.

Главната участничка в неприятната случка засега запазва мълчание, липсва и официално извинение от нея. Симеон Сакскобургготски, активен в позициите си, когато стане въпрос как България не трябва да разваля добрите си връзки с Русия, сега също тъне в мълчание, като от канцеларията му дойде единственото уточнение, че всеки трябва да носи отговорност за действията си.

Същевременно съпругът на Калина - Китин Муньос, за краткия период от събота досега вече представи поне две версии на случилото се. В първата тя седнала зад волана пийнала, защото била разтревожена и тръгнала да издирва загубено куче. Дни по-късно имаше изявление от него за испанските медии. Там вече ставаше дума не за куче, а за изчезнал папагал. Муньос определи случката като "буря в чаша вино". Той опровергава информацията, че Калина е карала пила и че е отказала да даде кръвна проба. Китин завява, че и двамата с жена му не пият, защото са спортисти. Докато търсела папагала, Калина спряла да си почине и да хапне традиционни български чушки с чаша вино в един от хотелите на Боровец.