Президентът Румен Радев, който вече не може да управлява служебно, хвърли днес нова ръкавица на правителството и парламента, обвинявайки ги, че искат да предадат българщината, сменяйки националния празник от 3 март на 24 май. Той обяви 3 март за "червена линия на нашето търпение" и каза, че "Народното движение" (каквото и да означава този загадъчен израз) няма да позволи тя да бъде премината.

След словото на държавния глава, социалните мрежи кипнаха.

В същото време Нургюл Салимова се бори за световната купа по шахмат в Баку. Първата партия завърши с реми.

Руска ракета порази театър и университет в центъра на северния украински областен център Чернигов, уби седмина, сред които и 6-годишно момиченце и рани най-малко 90 души.

Русия заведе криминално дело за оскверняването на МОЧА в София, а наша Лола даде свежи идеи с какво да заменим статуята върху него.

Според CBS News Украйна е направила важен пробив в настъплението си към Мелитопол, пробивайки първата руска отбранителна линия при Токмак в Запорожка област. Washington Post обаче е скептичен към перспективите на украинската контраофанзива. 

11 държави от западноафриканския икономически блок ЕКОВАС обещаха да дадат войски за евентуална военна намеса в Нигер и възстановяване на власт сваления от военните там президент Мохамед Базум.