"Пиар ход. Неубедителен. Слаб. Излишен."

Така определи във фейсбук Лена Бориславова заявката, дадена от кандидат-премиерката на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

"Да поискаш оставката на Гешев от ВСС, който два пъти не я гласува, без да кажеш и дума каква промяна на Конституцията е необходима или за смяна на ВСС, може да бъде само и единствено пиар ход. Неубедителен. Слаб. Излишен", обяви Бориславова, която въпреки че беше избрана за депутатка от ПП-ДБ с внушителен брой преференции, реши да се откаже от Народното събрание в първия му ден с аргумента, че ще работи за местните избори.

Тя продължава с атаката си към Габриел по въпроса за срещата на кандидат-премиерката с ПГ на ПП-ДБ, която не се състоя с официалния мотив, че съпредседателите на "Продължаваме промяната" не са в София.

Пиар било според Бориславова и "да предлагаш среща, когато предварително знаеш, че другата страна не може да присъства. Явно не искаш среща или нямаш сериозни намерения към нея".

"И после как да не излъчиш министри за кабинет на ГЕРБ", завършва бившата началничка на кабинета на премиера в кабинета "Петков".

Има и послепис: "От ПП-ДБ ще продължим да настояваме и да подкрепяме системните усилия за превръщане на България в правова държава с независима съдебна система и работеща прокуратура. Независимо дали сме управляващи или опозиция. Ще стоим зад принципите си. И те не се сменят в зависимост от шансовете за съставяне на кабинет. Защото иначе са непотребни".