Ръководството на втората парламентарна сила "Продължаваме промяната - Демократична България" не дойде за срещата днес с кандидатката за премиер на ГЕРБ Мария Габриел. Това се разбра в кулоарите на парламента.

Още снощи стана ясно, че от втората сила искат срещата да е в петък, тъй като Кирил Петков и Асен Василев, не са в България. От ГЕРБ обаче заявиха, че другите съпредседатели на коалицията са в България и ще ги чакат днес. Атанас Атанасов и Христо Иванов не се появиха.

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков заяви в кулоарите на парламента, че коалицията няма да изпрати свои представители на срещата с издигнатата от ГЕРБ за премиер Мария Габриел. Тя беше предвидена за днес от 10 ч. Денков обясни, че са предложили срещата да е утре, но от ГЕРБ не са се съгласили.

"Без общо участие на всички лидери няма как да има сериозна среща. Тя изисква те да са там. За една истинска среща трябват двама. За ГЕРБ тази среща явно е проформа, щом не ги интересува, че лидерите не присъстват", каза Денков.

От страна на ГЕРБ на срещата дойдоха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, заместник-председателят на групата Румен Христов, Деница Сачева, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Делян Добрев.

Тъй като нямаше представители на втората политическа сила, в зала "Запад" не дойде и самата Габриел.

"Демонстрация на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от "Има как" се превърна в "Няма пък", коментира ситуацията Атанасова.