Черен петък за ГЕРБ - бившият финансов министър Владислав Горанов е обект на американски санкции по антикорупционния закон "Магнитски" заедно с още известни лица от партията на Бойко Борисов и от БСП, както и с ноторния русофил Николай Малинов. Великобритания наложи свои санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, вече санкционирани по "Магнитски" от САЩ.

Руски крилати ракети, изстреляни от кораби в Черно море към Западна Украйна, са прелетели над Румъния и Молдова, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. В Кишинев потвърдиха съобщението и извикаха руския посланик. В Букурещ обаче уточниха, че според техните радари ракетите са прелетели на 35 км извън румънска територия. Междувременно молдовското правителство подаде оставка.

Русия изпълни заканата си да отговори на западните санкции срещу износа ѝ на суров нефт. Тя обяви, че реже с 500 000 барела на ден добива си за март. Цените на суровината на международните пазари веднага скочиха. ОПЕК + не обяви, че ще повиши добива, за да попълни празнината. 

Нови подробности около убийството на психолога Иван Владимиров. Съседите на убития са били тормозени и бити от заподозрения.

Подготвя се протест срещу президента Румен Радев заради позицията му по войната в Украйна. "Демократична България" и "Продължаваме промяната" излязоха с остри декларации.

САЩ отмениха временно санкции срещу Сирия, за да получи достъп хуманитарната помощ до пострадалите от земетресението.