"Наистина в историята е показано, доказано, че който пипа клас, пада от власт. И за това ще се погрижим."

Това предупреждение отправи днес към депутатите вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов по повод вчерашното решение на депутатите да създадат юридическия термин "брутна минимална работна заплата", в която да влиза и "клас прослужено време". Идеята на ГЕРБ, подкрепена вчера от "Продължаваме промяната", които днес сами се отказаха, първо мина през социалната комисия, но сега става ясно, че най-вероятно няма да мине през зала. 

Въпросът тук е и кой ще пада от власт, след като България се управлява от служебно правителство на президента Румен Радев.

И все така върви със страшна сила към избори, ако се съди по ставащото в парламента, в който днес различни парламентарни групи се опитаха да удължат времето на заседанието, за да прокарат точки, които са важни за тях. И нито едно предложение не беше прието.

Правителството одобри промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, с които се въвежда механизъм за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор и неговите заместници, съобщи правосъдният министър Крум Зарков.

В столичната болница “Шейново” пък размениха две бебета, като по случая се води разследване, задейства се и прокуратурата.

Малко като цялата държава, потресаващо е състоянието на т. нар. нови парцели в Софийските централни гробища. Това сигнализират читатели. Става въпрос за новоотпуснатите места - в посока към ТЕЦ-София.

А Владимир Путин призна, че частичната мобилизация е разкрила проблеми, но за пореден път се закани, че Русия ще изпълни целите си в Украйна.