Потресаващо е състоянието на т. нар. нови парцели в Софийските централни гробища. Това сигнализират читатели. Става въпрос за новоотпуснатите места - в посока към ТЕЦ-София.

Снимки и видеа - какво е дереджето на мястото публикува и свещеник Владимир Дойчев, който служи там.

В София, където се бориш с връзки и често с плащане под масата, за да се "уредиш" в Централните, телата буквално тънат в кал, а близките - както споделят - понякога могат единствено с гумени ботуши да преодолеят лепкавата тиня.

На снимките и видеата е алеята между т. нар. нови парцели.

Отдолу хората споделят истории как бутат катафалки или как те затъват:

"На 14-и, сряда, бях на погребение там. Катафалката затъна в калта. Колите ги оставихме край един ред гробове и поле и газихме в калта до гроба и в коловозите от катафалката", пише столичанка.

Хората масово под постинга тагват Общинско предприятие "Гробищни паркове" и кметицата Йорданка Фандъкова. Като иронично им пожелават "весело посрещане на празниците". Оттам засега реакция няма, а фамозното предприятие не е известно и да има говорител.

"Честно казано, молитвата ни за покойните ни се удава по-лесно, отколкото молитвата за компетентните институции", мрачно заключава в едно от публикуваните видеа свещеникът.