Живеем в благословени времена. Човечеството е излъчило редица божествени лидери и се чуди на кого по-напред да повери бъдещето си. Нека да отбележим, че всички те са мъже, възрастни мъже, в повечето случаи - бели и християни.

Това Доналд Тръмп, това конкурентът му от републиканците Рон Десантис, това Илон Мъск, това Владимир Путин, това Бойко Борисов, това Орбан, Костя... Абе накъдето и да се обърне човек в днешно време, се натъква на спасители с много тестостерон. Жена да си в днешно време – направо да се чудиш кого да си избереш. Най-добре да си ги изберем всичките, ама не знам дали е възможно.

Аз бих ги подредила по качества и с който стане. Например най-горе на пирамидата слагам Илон Мъск. Човекът е нещо като Доналд Тръмп, ама с мозък. Съответно, след него ще сложа Тръмп, а след Тръмп – нашия Борисов. Той - в качеството си на нещо като Тръмп, ама без мозък. Е, ако плати 8 долара за синя чавка, може и да се премести по-нагоре, почти до Мъск.

Чакат ни великолепни предизборни кампании в следващите една-две години, чак си завиждам. Сбогом Нетфликс, сбогом Фейсбук – връщам се в реалния живот. По-голяма комедия няма да срещна другаде.

В САЩ имаме Доналд, който се сравнява с Господ и Десентис, който в предизборните си речи твърди, че е пратеник на Господ, и в България – най-добрия, най-можещия, раздаващия пенсии, магистрали и заплати от джипката и неговото оръдие: ръката на Господ - Гешев.

Дано Бойко премести включванията си от фейсбук в туитър, при Господа на социалните мрежи Мъск.

Илон обеща, че в туитър вече всеки ще може да казва каквото си иска и слага кръст на всички лиготии за учтивост, възпитание, забрани за расистки и сексистки изказвания... Абе, каквото ни е на душата, това може да си го казваме без блокажи, без наказания, без тъпотии. Е, само срещу Мъск не бива да се говори, че за шегички с него той лично изтрива профили. Американец.

Ако беше българче, нямаше да пипа с ръкавици и да се занимава с профили – направо едно арестче пред тв камерите насред София, белязани банкноти и поне 6 години в Сливенския. Както стана с бившата кметица на “Младост“ Десислава Иванчева. Сигурно сте видели, че оня ден Съдебна охрана я извади от дома й и я откара към затвора, оставяйки само без родители бебето й. Айде сега па за бебета ще страдаме... То нали не е в затвора, значи всичко  е наред!

А и много по-страшно е да вкараш бивш премиер, обвинен в огромни злоупотреби с европейски средства в ареста за една нощ, отколкото майка на едногодишно дете да бъде осъдена на затвор от несъществуващ вече съд. Жената бе обвинена, че  е изнудвала инвеститора Александър Ваклин – строител в „Младост“. Зъб й имат доста други строители, тъй като тя наложи спиране на всички строежи в софийския квартал.

Честно да ви кажа, великолепни творения на съвременната архитектура така бяха спрени и аха да не видят бял свят заради тези своеволия на кметицата. Знам го, защото живея в „Младост“. Например, точно до нас веднага след ареста й изникна един импресионистичен блок. Новостта в неговия строеж е, че е разположен върху градинка и прилежащ тротоар. Така живущите в него ще имат уникалната за света възможност от дома си да излизат директно насред платното на булеварда.

Това е добре за физическото и психическото състояние на всички хора в квартала, независимо дали живеят или само преминават оттам. Налага се да притежаваш и тренираш най-висока концентрация, свръхбързи реакции, скорост на придвижване и добри спирачки.

От друга страна пък „Младост“ се  е превърнал в чудесен квартал, в който човек за час-два може да направи почти околосветско архитектурно пътешествие – между панелните блокове има скътани чудесни копривщенски и родопски къщички, дворци по френски образец, китайски пагоди, прекрасни изоставени образци на 90-те години – кафяво стъкло и бетон, бизнеспаркове като в Нидерландия и спортни площадки като в Бангладеш...

На тази чудесна еклектика се опита да сложи край опасната кметица и естествено, отпътува за затвора. Да си правят сметката другите квартални и регионални кметове и кметици. Че освен избори в САЩ и България, се задават и избори в София. А там вече веселбата каква ще е, направо едва чакам.