Още три тела са намерени погребани в незаконното гробище край Клисура до Банкя.

Това съобщава Нова тв, като посочва, че от Софийската градска прокуратура са потвърдили. Експертизи ще доказват пол и самоличност на поредните жертви на погребалния агент Георги Енев.

Така общият брой на откритите тела става 16.

Засега се знае само, че едното намерено в понеделник тяло в незаконното гробище е на мъж без живи роднини. Той е бил заровен в плитък гроб в ковчег на едно възвишение. Мястото е изследвано с техника.

От първите открити 13 тела - 6  са на мъже, 5 на жени, а на 2 не е изяснен полът до момента. Засега всички заключенията са, че няма насилствена смърт.

От всички роднини, които имат съмнения, че близките им са станали жертви на схемата на Георги Енев, е взет ДНК материал. Нито една експертиза обаче още не е готова.

Поради изключително странното закононарушение - взимал на близките пари като за кремация, а реално заравял хората, Енев е привлечен като обвиняем по члена за измама.

Това го прави подсъден на най-ниската инстанция - Софийски районен съд.

Данните до момента сочат, че той вземал по 1000 лв. от близки на починалите срещу ангажимент да ги кремира. Вместо това погребвал телата край село Клисура. Първоначално Енев признал за 50 такива случая, но при разпит пред съдия отрекъл да е вършил незаконна дейност.

Въпреки това и двете инстанции - и Районният, и Градският съд го оставиха с постоянно задържане под стража. А формулировката на градските съдии беше интересна:

"Въпреки че по делото няма данни за опасност обвиняемият да се укрие, общественото недоволство по случая може да го подтикне към това."

Пред съда Енев помоли за по-лека мярка, каза, че няма да се занимава повече с тази дейност, няма да се укрие и няма да извърши друго престъпление.

Погребалният агент е в ареста още откакто бяха открити първите 7 тела.

Това стана в края на май.