Като втора инстанция Софийският градски съд остави погребалния агент Георги Енев за постоянно в ареста. Магистратите потвърдиха решението на районната инстанция, която също определи най-тежката мярка за неотклонение срещу Георги Енев.

Както е известно, досега в гробищния парк край Клисура до Банкя бяха открити 13 тела, предимно на възрастни хора. Работното обвинение е в измама - че Енев е взимал пари от близките на покойниците като за кремация, но всъщност плащал по 100 лв. на свой работник, да ги закопава.

СГС приема и нещо интересно:

"Въпреки че по делото няма данни за опасност обвиняемият да се укрие, общественото недоволство по случая, може да го подтикне към това."

Пред съда Енев помоли за по-лека мярка, каза, че няма да се занимава повече с тази дейност, няма да се укрие и няма да извърши друго престъпление. Защитата поиска домашен арест или парична гаранция, за да бъде до майка си, която наскоро е претърпяла операция.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ето и съобщението на СГС:

Софийският градски съд отхвърли като неоснователна въззивната жалба на обвинения в измама с погребални услуги Георги Енев, с която той поиска по-лека мярка от "задържане под стража". Съдът прие, че има достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Енев е съпричастен към извършеното престъпление. Въпреки че по делото няма данни за опасност обвиняемият да се укрие, общественото недоволство по случая, може да го подтикне към това.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба или протест.