Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разследва се мащабна схема за незаконно погребване след задържането на 51-годишен мним погребален агент вчера.

Това поясни днес пред бТВ Христо Кръстев - прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура.

Има подозрения, че задържаният не е действал сам и че няма професионална квалификация за погребалната дейност, каза Кръстев, който доскоро бе популярен в медийното пространство като говорител на нарочената за закриване спецпрокуратура.

Тепърва ще се установява и дали има още незаконно погребани.

Засега са открити 7 тела, като само един мъж със сигурност е идентифициран.

Няма и данни за насилствена смърт, но и това допълнително ще се провери, добави Кръстев.

Знае се, че за една от фиктивните кремации мъжът е взел 1000 лева. 3 жени и 4 мъже са погребаните в гората край Банкя, които са открити до момента.

Арестуваният не е признал за извършеното деяние и отказва да дава обяснения по случая. Той обаче има минали криминални регистрации за хулиганство и каране в нетрезво състояние, поясни прокурор Христо Кръстев.

Той добави, че към днешна дата няма данни да е подаван сигнал в прокуратурата относно извършвани престъпления, свързани с погребалната дейност от страна на обвиняемия.

Иначе в момента ежечасно се получават сигнали за съмнение, че може починали близки да са погребани без кремация. Има и подозрения и се разследва има ли още подобни случаи, каза обвинителят от СГП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.