Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия по всяка вероятност се готви да изнесе украинското зърно и метал от пристанището Мариупол, което попадна под контрола на руските войски. Това съобщи проектът "Схеми" към украинската редакция на "Свободна Европа", позовавайки се на анализ на данни от сателитни изображения.

По-рано Игор Барски, директор на държавното предприятие Мариуполско морско търговско пристанище, обяви намерението на Москва да изведе украински товари от пристанището. Според него в пристанището са останали метал и чугун на стойност 170 милиона долара.

Според "Схеми" на пристанището има шест товарни кораба, плаващи под чужд флаг. Сателитни снимки показват, че корабите са се преместили към зоната на пристанището, където обикновено се извършва товарене. Металът, който се намира в Мариупол, е на компанията "Метинвест", чийто собственик е украинския олигарх Ринат Ахметов. Зърното принадлежи на украински държавни компании. От "Метинвест" потвърдиха, че част от метала е предназначена за износ към Италия.

Според кмета на Мариупол Вадим Бойченко руските власти се опитват да отворят отново пристанището.

Назначеният от проруските сепаратисти нов лидер на града Константин Ивашченко обяви, че първият кораб наистина се подготвя да напусне Мариупол. Той ще отиде до Ростов на Дон и ще транспортира около три хиляди тона метални изделия на борда.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.