Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изложба с карикатури наречена  “Обща история - Обща глупост" беше първото събитие в Република Северна Македония на създадения на 19 април т. г. Клуб за българо-македонско приятелство. Изложбата е посветена на отношенията между България и Република Северна Македония.

"Вярваме, че като се посмеем на страховете ни, показани чрез карикатурите на автори от двете страни, ще ги преборим по-лесно и ще видим колко несъстоятелни са погледнати от страни. Убедени сме, че няма по-добър начин да надскочим негативните емоции и да видим в себе си човешкото от това да се смеем заедно на собствените си грешки", смятат организаторите. 

Участниците в изложбата от българска страна са карикатуристите Чавдар Николов, Христо Комарницки и Алла и Чавдар Георгиеви, а от македонска - Мирослав Георгиевски - Миро и Златко Кръстевски.

Клубът за българо-македонско приятелство е гражданска общност на общественици от България и Република Северна Македония, а целта на организацията е да създаде активна гражданска общност с представители и от двете страни, които да работят за сближаване на основата на европейските ценности. 

Първото събитие на Клуба за българо-македонско приятелство, което трябваше да бъде проведено в София - лектория на тема "Българо-македонските отношения (2017-2022 г.) – проблеми, постижения, провали, перспективи" не се състоя, след като в залата пристигнаха представители на ВМРО, а бившият премиер на Република Северна Македония Любчо Георгиевски, който трябваше да участва с лекция, се отказа. 

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.