Ръководството на ЦСКА-София поднови преговорите със Саша Илич за нов старши треньор на отбора, съобщи БТА, позовавайки се на "близки до сръбския специалист".

Двете страни са много близо до споразумение и се очаква легендата на "Партизан" (Белград) да замени Алан Пардю на кормилото на "червените", добавя агенцията.

ЦСКА-София влезе в разговори с Илич около средата на април, но тогава сърбинът отказа да поеме тима на мястото на подалия оставка Стойчо Младенов. На овакантения пост тогава временно беше назначен Пардю, който трябваше да оглави състава за постоянно, но загубата във финала за купата на България от "Левски" с 0:1 и серията неубедителни игри без отбелязан гол и създадено голово положение принудиха клубната управа да потърси друго решение.

До 11 април Саша Илич беше начело на белградския "Чукарички", който завърши на трето място в местното първенство и си осигури участие в Лигата на Конференциите.

ЦСКА-София работи и по селекцията за новия сезон. Набелязани са половин дузина играчи, като се очаква сделките на голяма част от тях да бъдат финализирани в близките дни, пише БТА.

Днес клубът потвърди за раздяла с трима играчи. Договорите на Греъм Кери, Ахмед Ахмедов и Жуниор Нзила изтекоха и няма да бъдат подновени.

От тримата единствен следа остави Кери, който си тръгва от Борисовата градина след 3 сезона, 106 мача и 11 гола. 33-годишният полузащитник бързо се превърна в основен играч в състава на "червените", но семейни проблеми му попречиха да се представи в най-добрата си светлина през пролетния полусезон.

Очаква се да напуснат още много футболисти.