Фенклуб “Сектор Г”, обединяващ някои от най-големите запалянковски фракции на ЦСКА-София, обяви, че ще бойкотира мачовете на отбора и ще "предприема действия, които счита за уместни".

Позицията е публикувана във фейсбук. Протестните действия ще продължат “докато настоящото ръководство на ЦСКА е на кормилото му”.

Агитката не бе в сектора си на домакинския двубой с “Ботев” (Пловдив), завършил 0:0. След края му играчите бяха изведени от сектор Б, откъдето и влязоха на стадиона. В опит да отидат да мача, те бяха замеряни с банани и други предмети, обиждани, така четирима отказаха да играят.

Недоволството сред “червените” ескалира цяла пролет и се засили след загубата на финала на Купата срещу “Левски”, дошла след много слаба игра - без голово положение и удар във вратата. Това е причината феновете да съзират симулативно поведение, за което винят Гриша Ганчев.

Те разкриват, че преди време са водени разговори за смяна на собственика. Намекват за нещо, за което отдавна се говори в публичното пространство - без доказателства засега. Че футболисти бойкотират даден треньор “по нечие нареждане”.

Вчера клубът обяви, че Гриша Ганчев ще отговори на феновете, а въпроси се задават във фейсбук. Явно босът ще бъде записан, а видеото излъчено през следващата седмица.

Пълното изявление на Фенклуб “Сектор Г” можете да видите в линка долу.