Величието на "Партизан" (Белград) и сръбския футбол Саша Илич ще бъде новият старши треньор на ЦСКА-София, съобщава БТА, позовавайки се на свои източници от западната ни съседка. Новината се тиражира и от спортни медии, предпочитани от ръководството на "червените" за изявления и т.н.

Илич ще заеме мястото на Стойчо Младенов, който подаде оставка след победата над "Славия" с 2:0 в първи полуфинал за Купата на България. Той ще е третият треньор на отбора този сезон - след Любослав Пенев и Младенов.

Според БТА Илич вече е водил разговори с висши представители столичния клуб, те са приключили положително и до дни той трябва да поеме ЦСКА-София. А други медии твърдят, че той вече е в София. Не е ясно дали ще изведе тима срещу "Левски" в неделя. И кой ще бъде, ако не е той, след като екипът на Стойчо Младенов си тръгва заедно с него. 

Саша Илич за последно беше начело на белградския "Чукарички", който в момента заема 3-то място в местното първенство и почти сигурно ще участва в Лигата на конференциите наесен.

Роденият през 1977 г. Илич стартира треньорската си кариера като селекционер на юношите на Сърбия и като такъв е гостувал в България. А това стана и през 2014 г, когато бе капитан на "Партизан" срещу "Лудогорец" по пътя към групите на Шампионската лига.

От лятото водеше "Чукарички", който е много добре селектиран с млади и талантливи играчи, а Илич продължи работата, за да го изведе тима веднага след грандовете "Цървена звезда" и "Партизан".

Истинска драма се разигра в неделя след мача с "Партизан", когато той обвини съдията, че не е показал червен картон на негов играч. На следващия ден клубът го уволни.