Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От началото на руската инвазия в Украйна досега най-голямата видеоплатформа YouTube е свалила над 70 000 клипа, свързани с конфликта, съобщи британския в. "Гардиън".

Причината - те са нарушавали условията за съдържание по отношение на големи събития с насилие, които забраняват на създателите на клипове да отричат или омаловажават инвазията. В мнозинството от тези видеа инвазията е наричана "освободителна мисия" или "специална операция".

Това е същата политика, която забранява отричането на Холокоста в YouTube, обяснява Нийл Моухън, шеф на продуктовата дирекция на платформата.

Според тях заради тази акция има и сериозен ръст на хората в Украйна, Полша и Русия, които гледат "авторитетно" съдържание за конфликта.

Въпреки ограниченията от страна на Русия, YouTube все още е най-ползваната платформа в страната, с над 90 млн. потребители. Блокирането на държавни канали като RT и "Спутник" също спомогна за това да се ограничи пропагандата на московския диктатор.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.