Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преговори с представители на Въоръжените сили на Украйна са довели до договореност за извозване на ранените от територията на металургичния комплекс "Азовстал", последното гнездо да съпротива в украинското азовско пристанище Мариупол, предаде ТАСС. 

Такава телеграма предаде и Франс прес.

Според информацията, която не е потвърдена независимо, в района на "Азовстал" е открит хуманитарен коридор, по който ранените украински военнослужещи се превозват в медициндско заведение в Новоазовск.

Нямаше веднага съобщения за такова споразумение от украинска страна.

В същото време жени и майки на украинските военни, защитаващи "Азовстал" призоваха на пресконференция в Истанбул президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган да направи възможното, за да евакуира техните мъже и синове, предаде украинският информационен сайт  "Гордон".

„На 16 май в резултат на преговори с представители на украински военни, блокирани на територията на металургичния завод „Азовстал“ в Мариупол, беше постигнато споразумение за извеждането на ранените“, каза руското министерство на отбраната, цитирано от официалната държавна агенция.

Според ведомството в района на предприятието е въведен режим на тишина и е открит хуманитарен коридор, през който ранените украински военнослужещи се изпращат в медицинско заведение в Новоазовск, град под контрола на самообявилата се "Донецка народна република" (ДНР).

„Пръстенът около Азовстал се сви. Не можем да се свива повече... Възлагаме последната си надежда и вярваме, че като обедини усилията си, Турция, представлявана от президента Ердоган, както и Китай, представляван от своя лидер Си Цзинпин и самият Господ Бог ще се обединят и ще помогнат да се спасят "Азовстал" и хората, които са там, те са отвъд живота и смъртта. Те са в ада. Нанасят им нови рани всеки ден. Те са без ръце, без крака", каза Наталия Зарицкая, съпруга на боец ​​от украинския полк "Азов" на пресконференцията в Истанбул.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.