Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руските сили в Мариупол стрелят със запалителни снаряди по завода "Азовстал" в града, показва видео, споделено в социалните мрежи днес.

Не е ясно кога са заснети кадрите, но са разпратени от руски и украински източници.

Няма потвърждение за първоначалната хипотеза, че става дума за бял фосфор - но употребата на всякакви запалителни оръжия е забранена в райони с цивилна популация, какъвто Мариупол все още е, макар цивилните да бяха евакуирани от завода. И нарушение на Конвенцията за конкретни типове конвенционалния оръжия на ООН.

Според руския военен анализатор Руслан Левиев става дума за термитно оръжие. Няма официален коментар от руска страна.

Руските войници продължават да обсаждат завода, защитаван от полка "Азов", който все още не се предава. Водят се преговори поне ранените да бъдат евакуирани и заменени за руски военнопленици.

Коментари

Има едни,

М777 им викат. Много бързо ще разреди армията на орките. https://t.me/c/1299441943/20186

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.