Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Путин може да въведе военно положение в Русия. Това заяви днес Аврил Хейнс, директор на Националното разузнаване на САЩ, цитирана от "Гардиън".

"Путин най-вероятно смята, че Русия има по-голяма способност и желание да издържи на предизвикателства от своите противници и вероятно разчита на решимостта на САЩ и ЕС да отслабне, тъй като недостигът на храна, инфлацията и цените на енергията се влошават. Освен това, тъй като и Русия, и Украйна вярват, че могат да продължат да напредват във военен план, ние не виждаме жизнеспособен път за преговори, поне в краткосрочен план", обяви тя.

Според Хейнс руският президент е изправен "пред несъответствие между своите амбиции и настоящите конвенционални военни способности на Русия". Затова през следващите няколко месеца вероятно ще има ескалация на ситуацията, твърди тя.

"Настоящата тенденция увеличава вероятността президентът Путин да се обърне към по-драстични средства, включително налагане на военно положение, преориентиране на промишленото производство или потенциално ескалиращи военни действия, за да освободи ресурсите, необходими за постигане на целите му, докато конфликтът се проточва или ако той осъзнае, че Русия ще загуби в Украйна".

По време на днешните слушания в Конгреса директорът на Агенцията за военно разузнаване генерал Скот Бериър констатира, че войната в Украйна е в задънена улица.

"Руснаците не побеждават и украинците не побеждават. Ние тук сме малко в задънена улица", каза той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.