Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В последните седмици след спирането на руския газ основен въпрос пред България е как ще оцелее през предстоящата зима и дали диверсификацията на бързи обороти ще проработи.

Управляващите обявиха първи успехи в уреждане на газови доставки от САЩ и се готвят и за още много антикризисни мерки за частично облекчение на солидния ръст на цените.

Но ще имаме ли достатъчно парѝ, за да се преборим с тази криза? Този и други въпроси обсъждаме в 81-ия епизод на Z-Каст с икономическия репортер на Клуб Z Йордан Бързаков.

"Не трябва да позволяваме продължаване на разговорите с "Газпром". Цената на руския газ се вдигна с 800% за последната половин година, и режимът на Владимир Путин подготви тази ситуация", смята той. "Газпром" е извиващ ръце непартньор, който се опитва да постига политически цели през икономическа политика. България не може да си позволи това не само от икономическа гледна точка."

Влезе ли обаче вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в играта на "Газпром"? Ще запуши ли всички финансови дупки, или неглижирането на лошата регулация ще обезмисли усилията му?

Защо новите заеми на правителството изглеждат толкова големи? Отговорът на тези и други въпроси чуйте в новия Z-Каст:

SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Справят се отлично...

Само 110 млн лв ще откраднат като посредници за газа за м. Май!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.