Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер да бъде включен в санкционния списък на ЕС.
                                                                                                
Призивът се съдържа в проекторезолюция на испанския евродепутат Луис Гарикано, изготвена от името на либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ).

Документът ще бъде обсъден на 19 май, на предстоящата пленарна сесия на Европейския парламент в Брюксел.

Проекторезолюцията е резултат от дебата за социалните и икономическите последици за ЕС от войната в Украйна. Той бе проведен миналата седмица на парламентарната сесия в Страсбург.

[Европейският парламент] призовава Съвета на ЕС да разшири списъка на лицата, обект на санкции на ЕС, с европейски членове на бордове на големи руски компании, най-вече бившия германски кавцлер Герхард Шрьодер“, гласи една от точките на документа.

В момента Шрьодер оглавява Надзорния съвет на руския държавен енергиен гигант „Роснефт“, както и Комитета на акционерите на тръбопровода „Северен поток“. 

Имената на други хора не се споменават в документа.

Миналата седмица литовският евродепутат Пятрас Аущрявичюс – съпартиец на Луис Гарикано, призова ЕС да изготви „Списък на срама“, в който да бъдат включени западни съдружници на Путин. Пред Клуб Z той назова Шрьодер и още няколко имена. Сред тях бе това на бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл, на чиято сватба Владимир Путин е бил гост и й е подарил обици за 50 000 евро. Аущрявичюс посочи също бившия австрийски канцлер Волфганг Шюсел, както и бившите финландски премиери Еско Ахо и Пааво Липонен.

В проекторезолюциоята на Гарикано се настоява в санкционния списък да бъдат включени и близо 6 000 руски граждани, чиито имена бяха оглассени миналата седмица от Фонда за борба с корупцията (ФБК) на осъдения опозиционер Алексей Навални. Според организацията това са главните опори на режима на Путин.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.