Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

200 млрд. долара за ден и 600 млрд. долара за седмица. Такива загуби регистрира криптопазарът в един от най-лошите си периоди от неговото създаване. Вчера основният бенчмарк биткойн се срина до цена от 26 000 долара за първи път от 16 месеца. 

За части от деня цената му дори падна под този праг, а инвеститорите започнаха паническо разпродаване. Все пак до края на четвъртъка големите държачи на биткойн устояха на изкушението и стабилизираха цената на малко под 30 000 долара. 

Новините не са приятни и за втората по значение дигитална валута - Етериум. Тя се срина до 1 720 долара, което е спад от цели 6% на дневна база. 

Интересно е да се подчертае, че криптопазарът  в момента се държи доста подобно на фондовия. От началото на този месец инвеститорите и в двата сектора се намират под тежък натиск от разпродажби, заради очакването за рецесия в световен мащаб. Големият страх е стагфлация, а някои централни банки се бавят с реакцията си на инфлацията. От друга страна прекалено резки реакции от централните банки могат да спънат растежа и отново да предизвикат рецесия. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.