"Интер" (Милано) спечели Купата на Италия за първи път от 11 години след победа на финала над "Ювентус" с 4:2 след продължения. Двубоят на "Олимпико" в Рим ще се помни дълго заради двата обрата, шестте гола, два от които от дузпи в решителни моменти, червен картон и т.н.

"Интеристите" спечелиха трофея за осми път.

Хърватският национал Иван Перишич бе големият герой за „нерадзурите“ с два гола в продълженията.

"Интер" поведе с гол на Николо Барела в 6-ата минута и този резултат се запази до почивката. Юве имаше добри ситуации да изравни в средата на първата част, но Пауло Дибала и Душан Влахович пропуснаха.

Торинци осъществиха обрат в началото на второто полувреме с две бързи попадения на Алекс Сандро и Душан Влахович в 49-ата и 53-тата. 

В 79-ата минута реферът отсъди дузпа за "нерадзурите" за нарушение на Леонардо Бонучи срещу Лаутаро Мартинес и след консултация с ВАР потвърди решението си, а Хакан Чалханоглу изравни за 2:2 и прати мача в продължения.

Там всичко бе решено в първите 15 минути. "Интер" получи право да изпълни втора дузпа в 98-ата минута, отсъдена този път след решаваща намеса на ВАР за задържане на Стефан де Фрай от страна на Матайс де Лихт. Перишич реализира и отново изведе "Интер" напред - 3:2. 

Три минути по-късно интригата приключи с втори и много красив гол на хърватина - с мощен шут, който хвърли в луда радост тифозите на "Интер".

Двете бързи попадения изнервиха щаба на "Ювентус", а старши треньорът Масимилиано Алегри бе изгонен.

Във второто продължение играчите на Ювентус така и не успяха поне да намалят изоставането си, така за първи път от 11 години клубът ще завърши сезона без трофей.