Шампионът на Италия "Интер" официално обяви новия си старши треньор - Симоне Индзаги. Той наследява напусналия по собствено желание Антонио Конте. Договорът на Индзаги е за две години.

С преминаването си в Милано той слага край на 22-годишен престой в "Лацио" - като играч и треньор на всички нива в отбора.

Начело на римските "орли" спечели Купата на Италия и две Суперкупи. През миналия сезон тимът завърши на шесто място в "калчото".

Симоне Индзаги, който игра с "Лацио" и в Шампионската лига, ще има нелеката задача да защитава титлата на Италия. "Ювентус" ще опита да си върне трона, а и "Милан" вече гледа към върха.

Антонио Конте си тръгна, недоволен от факта, че в "Интер" се намаляват заплати и трябва да се продадат футболисти, тъй като пандемията е засегнала собствениците на клуба.

Индзаги е работил като наставник само в "Лацио". Той спря с футбола през 2010 г. След това започна в академията на "лациалите", а през 2016-а му бе поверен за постоянно и първия тим, след като за кратко бе временен треньор.