Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че злото се е завърнало в Украйна. Той заяви това в емоционалното си видео обръщение по случай Деня на победата, на който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна, казва украинският президент.

"Злото се завърна. Отново!", каза Зеленски и добави: "В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели", заяви той.

Зеленски подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

"Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер", каза той.

Специалното видео обръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Вижте цялото видео със субтитри на английски:

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс. Москва нарича инвазията си в Украйна "специална военна операция" за "демилитаризация" и "денацификация" на съседката си и за премахване на антируския национализъм, подхранван според нея от Запада. Украйна и Западът казват, че Русия е започнала непровокирана агресия.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.

В Русия Денят на победата 9 май е един от главните празници - възпоменание за огромните жертви, дадени от Съветския съюз във войната с нацистка Германия.

Коментари

vs Университет по библиотекознание

Украинският президент с интелигентни обръщения, а не да си служи с подла дезинформация, хитрост и жестокост. Насреща му - безсърдечен КГБ манталитет и ниво.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

"В Русия Денят на победата 9 май е един от главните празници - възпоменание за огромните жертви, дадени от Съветския съюз във войната с нацистка Германия" Тотални глупости на автора. От поне 10 години (по-скоро 15), тази дата няма нищо общо с "възпоменание". Парадите са най-обикновено дръкнане на оръжие, но риториката около тази дата няма нищо общо с риториката отпреди 20-25 години, когато наистина беше възпоменание. Сега са само някакви имперски префърцунени хвалби с много патос и много лъжи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.