Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският бизнесмен и милиардер Тод Боули се очаква да стане новият собственик на "Челси". Офертата му на стойност 4,25 млрд. паунда (5,2 млрд. долара) е приета, договор е подписан, чакат се одобрения от британското правителство и Висшата лига.

Желанието на Боули, който е начело на консорциум в придобиването на "Челси", е да завърши сделката до края на месец май, пише Би Би Си. Той от самото начало бе сочен за фаворит.

В консорциума влизат инвестиционната компания Clearlake Capital, Марк Уолтър, който е бизнес партньор на Боули, и швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вайс. Още през март - дори преди Роман Абрамович официално да е обявил продажбата, последният заяви пред медия в родината си, че опитва да придобие лондонските "сини" заедно с бизнес партньори.

Парите ще бъдат преведени в посочена от правителството на Великобритания банкова сметка и 2,5 милиарда паунда от тях ще бъдат дадени за благотворителност, най-вероятно за нуждаещи се в Украйна. 1,75 млрд. са първоначална инвестиция в "Челси".

До продажба на клуба се стигна поради санкциите на Обединеното кралство срещу Роман Абрамович, считан за приближен на Владими Путин. Преди дни той опроверга информациите в британски медии, че си е поискал заем, който е отпуснал на "Челси" и това спъвало процедурата.

Тод Боули (така се произнася фамилията му в САЩ и Великобритания, в други български медии ще го видите и като Боели, бел. ред.) притежава бейзболния "Лос Анджелис Доджърс" - заедно с Марк Уолтър. Според "Форбс" състоянието на Боули е 4,5 млрд. долара. Той има дял в баскетболния "Лос Анджелис Лейкърс". Негов е женския футболен отбор "Лос Анджелис Спаркс".

"Челси" обяви новината малко след 1 часа местно време рано в събота (03 ч. наше време), което се прие със смесени чувства от феновете на клуба. Те с нетърпение очакваха развитие, тъй като отборът е в тежко състояние, бъдейки лишен от търговска дейност.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.