"Левски" победи "Черно море" с 1:0 във Варна в пряк спор за третото място в Първа лига. С успеха си "сините" са вече с 49 точки, колкото има и "Ботев" (Пловдив), но столичният тим е с по-добри показатели в мачовете между двата отбора. "Черно море" пък е на петото място с 46 точки.

Двата отбора изиграха първото полувреме в добро темпо, но не успяха да създадат много сериозни голови положения. Първата възможност в мача бе за домакините в 10-ата минута, когато Велислав Василев стреля от 20-ина метра по земя, но ударът бе слаб и вратарят Николай Михайлов улови топката.

В 14-ата минута Мазир Сула опита далечен изстрел, но топката премина над вратата на Левски. В 28-ата Пабло Гарсия стреля много опасно от пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри над вратата на гостите.

В 30-ата минута „сините“ можеха да открият резултата. Илиян Стефанов засече с глава топката след центриране на Вандерсон Цунами, но тя премина встрани от вратата на Черно море. В 31-ата бе най-сериозното положение за "Левски". Билал Бари бе намерен в наказателното поле на домакините и върна топката към Келиан Ван дер Каап, който стреля от 20 метра, но вратарят на "Черно море" Иван Дюлгеров успя да избие топката в корнер.

В 37-ата мин. Матиас Курьор напредна отляво и върна топката към Пабло Гарсия, който стреля от движение, но топката попадна в ръцете на вратаря Николай Михайлов. В 45-ата Билал Бари върна в наказателното поле на домакините топката към Георги Миланов, който от чиста позиция от 8-9 метра по диагонал стреля неточно.

В 52-ата Евгений Сердюк се пребори за топката, премина през няколко играчи на гостите, излезе сам срещу вратаря Николай Михайлов и стреля, но стражът на „сините“ показа невероятен рефлекс и спаси. Минута по-късно Матиас Курьор стреля от 20-ина метра, но вратарят Николай Михайлов улови топката.

В 53-тата Вандерсон Цунами отклони топката в наказателното поле на домакините към Илиян Стефанов, който стреля, но вратарят Иван Дюлгеров спаси. В 62-ата минута Мазир Сула стреля от около 20 метра, но вратарят на "Левски" Николай Михайлов отново показа класа и изби топката в корнер.

В 72-ата Георги Миланов стреля по земя от около 15 метра, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров успя да улови. В 85-ата Филип Кръстев центрира от корнер, а Вандерсон Цунами засече топката и донесе трите точки на "Левски". В 90+2 минута Пабло Гарсия можеше да донесе точка на "Черно море", но вратарят Николай Михайлов успя да избие топката след опасно изпълнения пряк свободен удар.

Малко преди това "Ботев" (Пд) загуби от "Лудогорец" с 1:2.

ЦСКА-София си гарантира второто място

ЦСКА-София победи "Славия" с 3:1 и си гарантира второто място в класирането. "Червените" решиха мача още през първото полувреме, когато вкараха три гола.

Два кръга преди края "червените" имат 56 точки, седем повече от "Левски" и "Ботев", които делят 3-4-о място. Поражението остави "Славия" на 6-о място и тимът със сигурност ще завърши на тази позиция.

Националът Георги Йомов реализира два гола срещу бившия си отбор, а Жорди Кайседо се разписа за 3:0 до почивката, като и за трите попадения асистира Греъм Кери.

Радослав Кирилов намали в началото на второто полувреме. "Белите" имаха подчертан превес след почивката, създадоха и още голови ситуации.

Идната неделя - 15 май, е финалът за Купата ЦСКА-София - "Левски".