Любопитният казус около билетите за сектор А на стадион "Васил Левски" за финала за Купата на България между ЦСКА-София и "Левски" продължава.

"Червените" обявиха, че всички билети, които не са закупени от касите на ст. "Българска армия", трябва да бъдат презаверени там, в противен случай притежателите им няма да получат достъп. 

Ден по-рано стана ясно, че левскари са се възползвали от онлайн търговия и са се сдобили с пропуски за сектор А, където би трябвало да седят само "червени". Поне такава е практиката от последните години. ЦСКА-София е домакин - получава А и Г, а Б и В са за "Левски".

Покрай напрежението заради пробива вчера двата клуба разпространиха декларации. От "Герена" съобщиха, че Професионалната лига е отговорна за организацията на срещата, а оттам и за билетите. 

Според ЦСКА-София, количеството онлайн изтъргувани билети е 2025 - не е ясно колко от тях са придобити от "сини".

ЦСКА-София заяви следното вчера: 

Вчера (02.05.) беше постигната изрична договорка с фирмата разпространител “Ивентим” билети за сектор “А” да не бъдат пускани онлайн, а само на касите на стадион "Българска армия";

Днес (03.05.) от “Ивентим”, напълно самосиндикално и без да предупредят клуба ни, решават да пуснат в продажба онлайн билети за сектор “А”, където ще са разположени нашите фенове.

След очевидно добре планиран сценарий, в първите минути на онлайн разпространението, фенове на Левски изкупуват все още неизяснено количество билети за нашия сектор... Изрично настояваме, след некоректното отношение и липсата на елементарна организация преди най-взривоопасния футболен двубой, да бъдат взети мерки, така че сигурността и комфортът на всички наши привърженици да бъдат осигурени. Търсим най-доброто решение да гарантираме, че провокациите ще бъдат спрени в зародиш и че чужди фенове няма да бъдат допуснати в сектора на ЦСКА.

А в днешната позиция на клуба се казва:

След възникналия казус вчера, когато се появиха основателни съмнения, че фенове на противниковия отбор, неспазвайки предвaрително оповестеното разпределение, купуват билети за сектор "А", настояхме пред организатора на финала, за бързо и коректно решение. Проверката показа, че за сектор "А", извън касите на "Армията" са продадени 2025 пропуски.

Няма как да знаем колко от тях са закупени от фенове на ПФК Левски София. За нас най-важни са сигурността и интересът на привържениците ни и вярваме, че това е единственият и най-справедлив начин нито един “армеец”, закупил вече билет, да не загуби мястото си на стадиона, както и нито един фен на друг отбор да не се озове сред наши. За всички привърженици от провинцията, които пътуват само за мача, отново напомняме, че касите ще работят и в деня на финала до 14:00 часа. Осъзнаваме, че възможностите им за закупуване на билет са ограничени, затова настоявахме да не се стига до анулиране.

Съжаляваме за причиненото неудобство и се надяваме в бъдещите срещи, чиято организация не е в наши ръце, да не се сблъскваме с подобни проблеми.

Стана ясно, че почти целият капацитет на стадиона вече е зает. Феновете на двата отбора изкупиха билетите, останалите свободни са много малко. Двубоят бе преместен от 11 май за 15-и, тъй като на първата дата са планирани протести в София и полицията изиска промяна, каквато не бе уважена преди това от чисто футболни съображения.