Борислав Михайлов взе думата за изявление, публикувано в личната му страница във фейсбук.

"БФС винаги е действал справедливо и за интересите на българския футбол. Гарантирам ви, че така ще бъде и занапред", заявява президентът на Футболния съюз по повод последните събития.

През миналата седмица пред централата до резиденция "Бояна" бе организиран протест, като фенове блокираха Околовръстното шосе и замеряха сградата с камъни, плодове, зеленчуци и т. н. Запалянковци на ЦСКА-София пък спретнаха палатков лагер.

По същото време Михайлов беше на конгрес на ФИФА в Доха. Той критикува организаторите на протеста, заради това, че деца от школи са "въвличани и използвани в чужди битки".

Бившият вратар внася яснота, че отборите от детско-юношеските школи на наказаните заради конгреса на Димитър Бербатов не са последвали съдбата на мъжките тимове, а продължават да играят в първенствата на съюза.

Вижте цялото изявление на Борислав Михайлов:

"Последните дни отново се наслушахме на лъжливи твърдения и внушения срещу Българския футболен съюз и решения му. От позицията си на президент съм длъжен да отговоря с факти, които доказват, че във всяко свое действие БФС защитава интересите на членовете си и на футбола ни.

Детско-юношеските формации на санкционираните клубове продължават участието си в първенствата и турнирите на БФС, тяхното спиране никога не е било на дневен ред. За мен е крайно недостойно децата да бъдат въвличани и използвани в чужди битки и да бъдат ощетявани заради нечии амбиции - това няма да го позволя.

Наказаните по четири различни причини клубове в мъжкия футбол имат право да обжалват решенията на предстоящия конгрес. Ако жалбите им бъдат уважени, те ще запазят мястото си първенствата през следващия сезон. Още веднъж дебело подчертвам, че БФС винаги е действал справедливо и за интересите на българския футбол. Гарантирам ви, че така ще бъде и за напред."