Инцидентите по време на протеста пред сградата на БФС в четвъртък в "Бояна" се разследват от полицията, предаде БНТ. Целта е се установи кой стои зад проявите, нанесли щети по входа на сградата в "Бояна".

Униформен служител е със счупен нос, след като пострада докато охраняваше. По зданието бяха хвърлени всевъзможни предмети, дори яйца, плодове и зеленчуци.

По случаите текат проверки. На два пъти през деня служители на 6-о РПУ са посетили базата на Футболния съюз, за да опишат щетите.

Изискани са записите от охранителните камери на входа на сградата. Ще бъдат прегледани кадри, излъчени в медиите и социални мрежи.

Протестиращите запалянковци, футболни хора и деца от школи блокираха за десетина минути Околовръстното шосе. А вече от няколко дни наблизо има палатков лагер на фенове на ЦСКА-София.

В същото време шест аматьорски клуба излязоха с декларация, чрез която се обявиха против протестните действия. От написаното се разбира, че става въпрос за футболни школи и клубове, които са наематели на базата в "Бояна". Сред тях са „Арес“, ФК "Академик 1947“, РМФ, ФК "Сердика“, ФК „Талант“.

С декларацията си те призовават отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред входа на спортната база.