Американците да свалят настоящата американска администрация преди да изтече мандата й и да помогнат на "партньора ни" Доналд Тръмп да стане президент.

Това обяви Евгени Попов, който е водещ на руската версия на "60 минути".

"Време е нашият народ да призове народа на Съединените щати да свали предсрочно режима в САЩ и да помогне на нашия партньор Тръмп да стане президент".

Изявлението му идва дни, след като американският президент Джо Байдън осъди руската инвазия в реч във Варшава и призова руския народ да свали Путин. По-късно от Белия дом уточниха, че това не е официална позиция на Вашингтон, но държавният глава отказа да се извини.

Същевременно в интервю Тръмп призова Путин да разкрие всяка компрометираща информация, с която разполага за сина на Байдън - Хънтър.

В откъс от интервюто, излъчен във вторник от предаването "Просто новините" на "Истинският глас на Америка" (Real America's Voice), Тръмп твърди, че съпругата на кмета на Москва е дала 3,5 милиона долара на Хънтър Байдън.

"Това са много пари", каза той. "Тя му даде 3,5 милиона долара, така че сега бих си помислил, че Путин ще знае отговора на това. Мисля, че трябва да го разкрие. Мисля, че трябва да знаем отговора", добави Тръмп.