Трима руски окупатори са починали от масирано ужилване от пчели, след като в Херсонска област в резултат на рязкото затопляне са се събудили местните пчелини.

Това съобщава сайтът Главред.инфо, позовавайки се на публикация във фейсбук на журналистката Оксана Щербак.

Според нейния разказ, "съкрушителния удар по окупаторите" се е случил близо до селището Челбурда, Олешовски район на Херсонска област.

"След рязкото затопляне пчелите от местните пчелини, изоставени от стопаните заради бойните действия, се събудиха. Гладните и сънени насекоми направили "десант"  в близкото военно поделение, в търсене на храна (обикновено пчеларите по това време ги хранят със стар мед), разказва Оксана в социалната мрежа.
 
 Поделението сега е заето от окупаторите. Пчелите нанесоха съкрушителен удар. В резултат трима от окупаторите загинаха от масираните ужилвания, 25 са хоспитализирани. Слава на Украйна, на въоръжените й сили и на природата й!, добавя тя.

В коментарите отдолу украинците веднага започват възторжено да коментират случилото се. 

"А можем ли да ги пратим към Москва?", "Това е прекрасно, скоро идват и кърлежите", пишат украинци.

Преди дни местните медии съобщиха, че руските окупатори са загубили в Херсонска област военен самолет, след като той се сблъсква във въздуха с ято гъски. Очевидно, няколко от птиците случайно са се оказали на пътя на руската военна машина.

А в социалните мрежи се разказваше как в Днепровския район на Киев една обикновена украинка свалила руски дрон с буркан краставички. 

Не е ясно доколко тези истории са напълно реални, но видимо повдигат бойния дух на украинците.