"Реал" си е "Реал" - това клише може да се използва отново за "лос меренгес" след поредна паметна вечер на "Сантяго Бернабеу" - 3:1 след 0:1 срещу "Пари Сен Жермен". И общ резултат 3:2, с който "белите" са на четвъртфинал в Шампионската лига, а ПСЖ отново няма да я спечели.

Реваншът на най-интересния сблъсък от осминафиналите имаше две лица, но усмихнатото в края пак бе на "Реал".

Килиан Мбапе откри в 39-ата, отново разписвайки се срещу (вероятно) бъдещия си отбор. Преди това негов гол не беше зачетен за засада, а при малко повече точност гостите можеха да имат и по-солиден аванс.

Много силно първо полувреме като качество на футбола, а след почивката двубоят стана направо шеметен, най-вече заради "Реал".

Домакините започнаха повече да пресират и да използват фланговете, а "Пари Сен Жермен" правеше шокиращи грешки, коствали му елиминацията в крайна сметка.

В 61-ата минута Карим Бензема атакува вратаря Джиджо Дунарума, който сбърка, а малко след това топката се върна при французина, който изравни. След това Бензема и компания доминираха изцяло, направиха 2-3 пропуска. 

В 76-ата Лука Модрич даде прекрасен пас на "деветката" и той опъна мрежата за 2:1 - резултат, при който по новото правило можеше да има продължение. "Реал" обаче не чака още дълго - след още 120 секунди и нова преса в половината на съперника, резултатът стана 3:1. Хеттрик на Бензема.

ПСЖ бе в шок, а като изключим Мбапе, другите големи звезди Лео Меси и Неймар бяха сенки. Аржентинецът получи свободен удар в края, но прати топката над вратата. На пресконференцията Маурисио Почетино изрази претенции за нарушение срещу вратаря си при 1:1.

Другият двубой тази вечер - между "Манчестър Сити" и "Спортинг" (Лисабон), завърши 0:0, но английският шампион имаше аванс от 5:0. "Сити" за първи път не вкара гол в домакински мач в турнира с Пеп Гуардиола като старши треньор.

Четвъртфиналисти вече са "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Байерн" и "Реал". Осминафиналите завършват другата седмица.