Сред феновете на "Реал" и медиите в Мадрид се борят противоположни чувства днес. От една страна недоволство от играта на тима в първия осминафинал с "Пари Сен Жермен" (0:1) и късния гол на Килиан Мбапе, от друга - надежда и потриване на ръце, че през лятото френският национал ще се окаже в испанската столица.

Двубоят вървеше към равенство, но в четвъртата минута на добавеното време Мбапе се измъкна от защитата на гостите и майсторски простреля Тибо Куртоа.

Килиен е пред преминаване в "Реал" през лятото, при това като свободен агент. Той отказва да преподпише с ПСЖ и не крие, че иска ново предизвикателство. "Белите" са отборът на детството му и са считани за фаворити да го привлекат.

Въпреки това Мбапе не се щади за досегашния си тим, а и снощи беше срез най-добрите в редиците. За разлика от Неймар например.

Двубоят ще се запомни с бледата и предпазлива игра на "лос меренгес" - нещо, което най-много ядосва запалянковците им. И с пропуснатата дузпа от Лео Меси в 62-ата минута. Аржентинецът можеше да огорчи "Реал" и като състезател на ПСЖ, ала Куртоа хвана ъгъла и изби.

Серхио Рамос не излезе срещу бившия си отбор, а френският тим доста по-рано можеше да си осигури аванс - и преди дузпата.

В другия двубой "Манчестър Сити" разгроми като гост "Спортинг" (Лисабон) - 5:0, и вече мисли за следващата фаза. Два гола отбеляза Бернардо Силва, а по веднъж се разписаха Риад Марез, Фил Фодън и Рахим Стърлинг.

Тази вечер от 22 часа за двубоите "Залцбург" - "Байерн" и "Интер" - "Ливърпул".