11 ден от руската военна инвазия в Украйна донесе още от същото - Киев оцеля отново, ударите по отделни градове продължават, а президентът Путин за пореден път обяви, че ще спре инвазията, ако Украйна... се предаде. Повтори го и пред Ердоган, и пред Макрон. Да не би да има някой неразбрал. 

Нов ден, нови видеообръщения на президента Зеленски към нацията, Русия и светът. Изключителният комуникативен талант отново блесна, а словото към руския народ наистина впечатлява и най-коравосърдечните сърца. 

 
Междувременно заяви и на Запада, че ако не установи зона забранена за полети над Украйна - "значи вие искате да ни убиват бавно". 

Руската посланичка в България се извини на България пред премиера Кирил Петков за бруталния си изказ от преди няколко дни, когато нарече българите "подглоги". Проверка пък показа, че "извинението" на Митрафонова е точно каквото е обяснението на Москва и за войната - неточно и арогантно. Посолството е променило статуса си и заявява, че българският превод подлежи на "филоложко-философска експертиза".

Руснаците остават и без услугите на "Мастъркард" и "Виза". Минават на китайски системи за разплащане. Очаква се да минат и на руска "ИКЕА", руски "Айфон" и руски БМВ-та...

Петков не знае колко струва хлябът, но страната ни ще попълва резерва си от пшеница. Неособено блестящо представяне на премиера в интервю за бТВ, но с пълно с важна информация. И още нещо - гориво в България има, но бензинът все пак може да мине 3 лв., каза пък министърът на енергетиката. 

И накрая - позабравените "революционери" от "Ние идваме", разбирай - Бабикян и Хаджигенов, предлагат промяна на името на улицата до руското посолство. На Митрафонова й идва повечко в този ден...