Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Батальонът, който според министъра на отбраната Стефан Янев може да се включи в учение на НАТО заради кризата в Украйна, ще бъде български, но дефицитите в него ще бъдат попълнени от съюзниците.

Така премиерът Кирил Петков отговори в Брюксел на въпрос на Клуб Z. Той дойде на изслушване в Мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент.

„Това, което вчера декларирахме, има голяма логика. Казахме, че рамковата държава ще бъде България. Което означава, че батальонът ще бъде български. В този батальон обаче, както знаем, има дефицити, понеже не сме инвестирали правилно през годините. Те ще се попълнят от съюзнически сили“, каза министър-председателят.

Трябва да се види какви са дефицитите. След това те ще бъдат оценени и ще бъде вкарана програма за инвестиране.

„Но докато това не се случи, съюзническите сили ще участват в попълването на дефицитите. Ние не дискриминираме съюзниците в НАТО. Няма по-добър или по-лош съюзник. Всички сме съюзници“, обобщи Петков.

Той смята, че за всичко това има време.

„Виждаме, че събитията малко повече се експонират, отколкото изглежда. Надяваме се, че деескалирането на въпроса плюс дипломатически разговори ще доведат поне до забавяне на някой по-остър конфликт, а в най-добрия случай – до елиминиране на проблема“, допълни българският премиер.

Коментари

Приоритизираме деескалацията

Приоритизираме армията. Приоритизираме дефицитите. Не се фрустрирайте, момчето е дебилче.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.