Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Беларуски активисти хакнаха системата за железопътно управление в Беларус, за да попречат на прехвърлянето на руска военна техника за учения по границата с Украйна.

Това съобщава списанието за IT-технологии Ars Technica. Хакерите са заявили, че ще освободят жп системата, едва когато президентът Лукашенко спре подкрепата си за руските военни сили.

Представител на хакерската група твърди, че са в състояние да поставят под натиск цялото правителство в Минск с блокирането на най-различни важни институции. Друга тяхна цел е освобождаването на политически затворници.

„Правителството в Минск не зачита свободната воля на гражданите си и продължава да държи неправомерно за затворите политически затворници. Нашата основна цел е Беларус да запази суверенитета си и да е демократична държава с правов ред“, заявяват още хакерите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.