"Вечерта кръстникът на мафията се обади и вече има мир и любов между спортния министър и федерацията по гимнастика: гимнастичките отново са нашето знаме, а левскарите са в сърцето на спортния министър, колкото и цесекарите. Ние с Илияна (Раева) имаме отношения, аз знам, че не е луда, и ми стана интересно, като я обвини този (спортния министър), че трябва да ходи на психиатър. Кръстникът се обади и каза: оправяйте се.  Интересно кой кръстник вчера ги сдобри, на коя мафия. Имам отговор, със сигурност не е от опозицията, но днес бил изненадан, че му стържат любимите хора."

Така премиерът Бойко Борисов интерпретира скандала и последващото помирение между министър Радостин Василев и Илияна Раева.

Теорията му за задкулисното примирие в спорта слушаха жителите на велинградското село Грашево, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети днес, но използва малкия им площад, за да се изкаже по редица актуални за държавата въпроси пред нарочно извикани кореспонденти на национални медии от Пазарджик и Пловдив.

Не е ясно дали прокуратурата ще извика Борисов да обясни кой е кръстникът на мафията, но той индиректно насочи вниманието на слушателите си към президента Румен Радев с репликата, че сега стържат хората на кръстника. 

И поясни: 

"Хасковските войни са нещо чудовищно.

Чегъртат хората на Радев, всички висши кадри в държавата дойдоха от Хасково, сега пътят на копринката* е затворен и се готви друг път някакъв. Досега моят депутат Жечо ми обяснява как не са им приели предложенията за цените на газа.

Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев."

По повод отнетия допуск за класифицирана информация на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров, лидерът на ГЕРБ призова антикорупционната комисия в парламента да изслуша и Цацаров, и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), която е отнела сертификата за четене на тайни. А за обявената от Цацаров предстояща негова оставка от 1 март, Борисов заяви:

"От една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, КПКОНПИ е само в общини на ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, на БСП, на ИТН, на ДБ."

"Изявленията на г-н Кирил Петков, че ще сложи свои хора в прокуратурата, ме карат да бъда внимателен. Искам да видя законите, които пишат - МС заседава с пет-шест точки, парламентът свършва на обед – никаква законодателна инициатива, така че нека да спрем с това да слагаме своите хора", каза още Бойко Борисов.

Бившият премиер добави още, че президентът свикал Консултативния съвет за национална сигурност, за да потвърди договора за приятелство с РСМ, сключен от правителството на ГЕРБ, а вчера правителството обявило мерки за борба с пандемията, въведени от ГЕРБ.

*Пътят на копринката - наречен на името на Николай Копринков, бивш кмет на пловдивското село Труд и настоящ секретар по вътрешна политика и гражданско общество на президента.