Илиана Раева и министърът на младежта и спорта Радостин Василев са изгладили противоречията си на среща в министерството, обяви шефката на БФ по художествена гимнастика във фейсбук.

Вчера Раева отправи критики към Василев, който на свой ред даде брифинг и я засипа с тежки думи.

Тя отвърна пред медиите, но вечерта двамата размениха публикации във фейсбук, от които пролича, че днес ще "изпушат лулата на мира".

Радостин Василев покани Илиана Раева на среща, като първи й се извинил "като мъж на жена" в телефонен разговор.

"Днес министър Василев ме прие в кабинета си. Изчистихме всички недоразумения и двамата гледаме в една посока - просперитета на спорта! Вчера той ми се извини. Днес аз направих същото. Извиних му се, защото така го чувствам и смятам, че така е редно. Монетата винаги има две страни. Вярвам в неговите намерения и възможности, че като министър ще направи най-важното за развитието на спорта", написа Раева във фейсбук.

Чака се изявление и от страна на министъра.

Повод за публичния скандал между двамата е среща в ММС между екипа на Василев и шефовете на федерациите за новата програма за елитен спорт. Раева взела думата в несъгласие с някои неща, както и с въпрос за отпуснатите на Национална спортна база 1,5 милиона лева за основен ремонт на зала за художествена гимнастика. Тези пари бяха дадени от последното правителство на Бойко Борисов, но не и оползотворени заради административни пречки.

След това имаше реакция на Илиана Раева във фейсбук.

Василев избухна на среща с медиите, на която обяви, че уволнява цялото ръководство на Българския спортен тотализатор и назначава проверка там.

Той заяви, че Раева нагрубила професор Даниела Дашева, която стои в основата на новата програма, явила се с шапка, опитвала фамилиарно отношение, а когато се обидила и си тръгнала от срещата, всички останали доволни.

Нещо повече: спомена за "сервилни лакеи на мафията", че доскоро гимнастиката се ползвала с "по-комфортни финанаси" и други облаги, не бил отговорен за психическото й състояние, подлагала го на семейни войни...

Бившата гимнастичка отговори моментално още в Спортната палата - думите на Василев били лъжа, той самият се нуждаел от помощ, след като така си изпуска нервите, реакцията му била преднамерена атака и т.н. и т.н.