Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Любимият на пловдивчани надпис „pLOVEdiv“, виждащ се на стената над Античния театър, ще бъде възстановен. 

Към днешната дата буквите имат нужда от подмяна, а осветлението не работи. По тази причина общинската администрация и Фондация "Фондация Пловдив 2019" ще се заемат да възстановят оригиналния му вид, съобщиха от Общината.

Очаква се в най-скоро време превърналият се в новия символ на града надпис, да грейне отново в оригиналните си цветове.

pLOVEdiv e проект, който Милен Гелишев и Симеон Тодоров стартираха през 2011 година. Всичко започва от светлинния надпис, който двамата поставят над Античния театър с помощта на фондация „Отворени изкуства“ на Веселина Сариева, предаде Дарик. 

Две години и половина след поставянето му, в резултат на вандалски прояви, буквите бяха изпочупени на два пъти и тогава, отново по инициатива на община Пловдив, те бяха напълно възстановени.

Милен Гелишев сам управлява своята част от проекта. Той развива марката за сувенири All We Need Is pLOVEdiv и прави дизайна на всички сувенири, които предлага в арт квартал Капана.

Сувенирите с този надпис вече обикалят целия свят, а pLOVEdiv от своя страна е първият по рода си градски бранд в България, вдъхновен от примерите на градове като Ню Йорк, Амстердам, Берлин и Мадрид.

Следващата идея в града е възстановяването на лампите в арт квартал „Капана”, които отново да известяват за всяко новородено. Родилните отделения на четири от болниците в града са оборудвани с бутон, който човек от персонала натиска след всяко раждане на дете. Така местните и посетителите на града разбират, че жителите на Пловдив са се увеличили с още един нов член.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.