Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пловдив ще има опера, това е изключително важно за града, защото е част от емблемата му.

Става дума за многофункционална зала за концерти и ако има възможност да я реализираме с необходимите съвременни условия, като архитектура и акустика, ще имаме най-успешната зала не само в България, а и една от най-добрите в Европа.

Относно средствата, които са нужни, Минеков уточни, че ще са нужни не повече от 30-40 млн. лв., но зависи какъв ще е проектът.

"В новия период се задават 2 млрд. и половина за усвояване на паметници на културата. Има възможност да търсим европейски средства. Трябва естествено да има покритие и от наша страна", отбеляза Велислав Минеков.

Минеков говори след проведена среща с кмета на града под тепетата Здравко Димитров и представители на фондация „Дом за Пловдивската опера“.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.