Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Млад стартъп в Мичиган, САЩ обяви иновативна нова батерия за електромобили, която е осигурила енергия за Tesla Model S в продължение на 752 мили, или 1210 километра, съобщи Ройтерс.

Това е огромен скок спрямо сегашния обсег на популярните електромобили - той достига 660 км в най-скъпия модел с най-скъпата батерия.

ONE (Our Next Energy) съществуват само от две години, но твърдят, че ще вкарат в производство новите си батерии до края на 2023 г.

"Планираме да изградим (батерии) в Северна Америка и вярваме, че това може да бъде направено икономически", твърди изпълнителният директор на компанията Муджиб Иджаз.

Самият Иджаз е ветеран в индустрията - работил е в Apple и A123 Systems, правил е батерии за Ford и Formula 1. Новата му компания ONE има за цел да разработва нови батерии, които не само осигуряват по-голям обхват на електромобилите, но и са изработени от по-безопасни и устойчиви материали, и то в по-малък и по-евтин пакет.

Накратко - да реши всички сериозни проблеми, които спират електромобилите от световна доминация на пазара.

"Искаме да елиминираме както никел, така и кобалт, но не искаме да се отказваме от енергийната плътност. Ние се стремим да преоткрием химията на батерията, както и архитектурата на клетката", обяснява Иджаз.

Прототипната батерия Gemini е тествана на пътя с Tesla Model S при средна скорост 55 мили в час (88 км/ч), но потенциално може да се инсталира в повечето пълноразмерни електромобили на пазара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.